Nieuwsbrieven 2012

NB: De nieuwe wetgeving betreffende het verstrekken van informatie over voedingssupplementen met betrekking tot het bevorderen van de gezondheid wordt vanaf 14 december naar verluid gecontroleerd worden. Zoals het er uit ziet zou dit tot volstrekte willekeur en hoge boetes kunnen gaan leiden. Afhankelijk van de ontwikkelingen zou dit dan ook zo maar NOODGEDWONGEN de laatste nieuwsbrief duif kunnen zijn. In ieder geval in deze vorm. Voor de geïnteresseerden verwijs ik naar het volgende blog: http://www.ortho.nl/orthomoleculair-blog/nieuws/2012/nvwa-maakt-journalisten-monddood/

Veranderende tijden

Ik wil in dit artikel een ander onderwerp ter sprake brengen dan U van mij tot op heden gewend bent. Waarschijnlijk zullen de gevolgen van het onderwerp dat in deze nieuwsbrief ter sprake komt binnen afzienbare tijd ook voor de duivensport van belang worden.

Aan de ziekte paratyfus heb ik al meerdere nieuwsbrieven gewijd. Toch blijven de vragen over deze ziekte binnenkomen. Zeker in deze tijd van het jaar. Ook vragen over de rui en de kweek zijn weer aan de orde van de dag.
Ik zal daarom in deze nieuwsbrief een aantal praktische tips op een rijtje zetten. Hopelijk kunt U uw voordeel er mee doen.

Paratyfus

De ruiperiode is van oudsher de periode waarin de duiven het vatbaarste lijken voor de klinische verschijnselen van de paratyfusbesmetting. Kreupelende duiven of duiven die een vleugel laten hangen of een knobbel op het ellebooggewricht hebben, zien we daarom in deze tijd van het jaar wat vaker dan in de rest van het jaar. Enerzijds komt dat omdat de duiven